Díjak

Arany-, Ezüst- és Bronz Penge
A döntőbe jutott alkotások Arany-, Ezüst-, vagy Bronz Penge díjazásban részesülhetnek, bármely kategóriában, de egyik kategóriában sem kötelező kiadni a díjakat, amennyiben a zsűri úgy ítéli meg.

Grand Prix
Az év legkreatívabbnak ítélt alkotása Grand Prix díjazásban részesülhet. Grand Prix díjat kizárólag profitorientált ügyfél számára készített alkotás kaphat, így Társadalmi célú megoldás (16. főkategória) alkotásai nem kaphatnak.

Év Ügyfele díj
A legtöbb pontot elérő profitorientált megbízó Év Ügyfele díjban részesülhet, amennyiben minimum 2 különböző kampánnyal, megoldással is szerzett díjat.

Arany Penge 2024 Ügynöksége díj
A legtöbb pontot elérő ügynökség Arany Penge 2024 Ügynöksége díjazásban részesülhet az alábbiak szerint:
Arany Penge 2024 Ügynöksége* díjat az összesítésben a legtöbb pontot elérő nevező nyeri el az alábbiak szerint:

(* Az Arany Penge 2024 Ügynöksége díj odaítélése esetén, amennyiben két vagy több ügynökség a nevezési évben (2023. május 18.. és 2024. május 16. között) egyesül, úgy a díjazott pályamunkákért járó pontok, a készítés kori állapot szerint kerülnek odaítélésre.)

  • Döntőbe jutott alkotásért (amennyiben díjat nem nyer) 1 pont
  • Bronz Pengéért 5 pont
  • Ezüst Pengéért 10 pont
  • Arany Pengéért 15 pont
  • Grand Prixért 20 pont*
*Az alkotás amely aranyat nyer és grand prix-t is, akkor 20 pontot kell kalkulálni Arany Penge Év ügynöksége pontszámításban.
(tehát, csak 1X20 pontot kap és nem kapja meg a 15 + 20 pontot)


Az Arany Penge 2024 Ügynöksége Díj odaítéléséhez legalább 3 - különböző kampányhoz kapcsolódó - alkotás, illetve egy Penge és legalább 36 szerzett pont szükséges.

Az összesítés során a Társadalmi célú kategóriában szerzett pontok száma, nem haladhatja meg a Kereskedelmi kategóriában szerzett pontok számát.

A zsűri nem köteles a fesztiválszabályzatban meghatározott díjak mindegyikét odaítélni.

További díjakat ajánlhatnak fel a Fesztivál szponzorai, illetve egyéb, a reklám speciális területein érintett társadalmi szervezetek. Ezen elismerések kategóriákra lebontva, a felajánlók által kerülnek odaítélésre/átadásra.